13/01 Icarus Beachrace

1E ICARUS BEACHRACE @ ZEEBRUGGE

De eerste ‘ICARUS BEACHRACE’ vindt plaats op zondag 13 januari 2019.

OPGELET: START OM 10:30 UUR (deze wedstrijd telt mee voor het klassement van het: EDNINE BEACH KUSTCRITERIUM)

Deze beachrace voor mountainbikers en beachracers zal starten en aankomen in Zeebrugge, de MASSASTART, om 10u30, is ter hoogte van het evenementenstrand en de aankomst is vlakbij de Icarus surfclub. Om er voor iedereen een uitdagende dag van te maken zijn er 3 reeksen voorzien. De ervaren racers of recreanten kunnen starten in de 50km race. Wie liever iets minder afziet kan starten in de 25km race. Uiteraard voorzien we ook iets voor de jeugd, er is een kids afstand van 12,5km voorzien. Kortom, er is voor iedereen iets!

Het parcours

De 3 wedstrijden starten allen aan het evenementenstrand. Er is een ronde voorzien van 12,5 km met daarin enkele verharde stukken (zeedijk), langs het duinenpad, een klim/afdaling langs de Icarus surfclub en natuurlijk enkele technische zandpassages. Vanzelfsprekend leggen de deelnemers verschillende rondes af naargelang hun gekozen afstand. Deze moet je zelf controleren.

Beleving

Wij zetten steeds in op beleving met als streefdoel: gelukkige en tevreden deelnemers. Naast een professionele tijdsregistratie en een mooi parcours voorzien wij voor onze deelnemers, samen met de Icarus Surfclub, een fantastische aankomst. Sfeer, ambiance en veel passages !

Iedere deelnemer krijgt een goodiebag en heel wat lekkers aangeboden na de finish. Red Bull zorgt voor de energy bij de aankomst.

Als kers op de taart voorzien wij nog eens geldprijzen (*) voor het podium!

Programma:

Opening secretariaat: afhalen startnummers @ ICARUS SURFCLUB – Zeedijk Zeebrugge

 • Open: 8:00 uur
 • Gesloten: 10:00 uur

REEKS 1: 50 KM / heren + dames

 • Start: 10:30 uur (massastart)

REEKS 2: 25 KM / heren + dames

 • Start: 10:30 uur (massastart)

REEKS 3: 12,5 KM / kids (tem. 14 jaar)

 • Start: 10:30 uur (massastart)

EINDE alle wedstrijden: 13:30 uur

Wij voorzien een afspuitplaats voor de fietsen, direct naast de surfclub.

PODIUMCEREMONIE

 • Van zodra de top 3 binnen is per reeks gaat de podiumceremonie van start. (opgelet: wij hebben geen douches en kleedkamers)
 • Podium voor: top 3 dames en heren 50 KM, top 3 dames en heren 25 KM, top 3 jeugd t.e.m. 14 jaar (jongens/meisjes)`

INSCHRIJVEN

 • Online inschrijven kost je: 10 euro (12,5km), 15 euro (25km) of 20 euro (50km)
 • Ter plaatse inschrijven op zondag 13 januari kost je: 15 euro (12,5km), 20 euro (25km) of 25 euro (25km)

REGLEMENT

 1. Annulatie: indien u niet kan deelnemen wegens ziekte of blessure kunt u na het indienen van een geldig doktersattest  uw inschrijvingsbedrag terug krijgen.
 2. Aanmelden: iedere renner komt zich persoonlijk aanmelden in de surfclub. Na controle ontvangt u het stuurbord, de chip en uw goodiebag. Dit kan van 8 – 10 uur, op zondag 13 januari.
 3. Start: de start zal een massastart zjin waarbij alle renners op 1 of 2 lijnen kunnen staan. Start om 10u30 !
 4. Materiaal: de beachrace wordt gereden met mountainbikes. Geen crossfietsen of elektrische fietsen. Het stuurbord moet vooraan op de fiets, en het dragen van een fietshelm is verplicht!
 5. Fairplay: Het is verboden om zich tijdens de wedstrijd te laten voorttrekken door een andere deelnemer of om aan een gemotoriseerd voertuig te hangen. Dergelijke actie zal bestraft worden met de diskwalificatie.
 6. Fairplay: Iedere vorm van onsportief gedrag kan leiden tot diskwalificatie.
 7. Failplay: Op het parcours zullen meerdere tijdsregistratiematten gelegd worden. Een deelnemer die van het parcours afwijkt en/of stukken van het parcours afsnijdt, wordt gediskwalificeerd. Indien één registratie ontbreekt, kan de jury beslissen over diskwalificatie.
 8. Fairplay: Een deelnemer die pech heeft tijdens de wedstrijd, mag hulp van derden krijgen om de fiets te herstellen. Het vervangen van de fiets en het krijgen van een nieuw reservewiel, is tijdens de duur van de wedstrijd toegelaten.
 9. Orde en tucht: De renners dienen steeds de richtlijnen van de seingevers en politie te respecteren.
 10. Netheid en respect: omdat we gebruik maken van duinenpaden en fietsen op het mooie strand vragen wij met aandrang dat iederee zijn of haar lege gels, papiertjes of andere zaken bij zich houdt en achteraf in de daarvoor voorzien vuilbak gooit. Geen afval op de grond werpen aub.
 11. Podium: enkel podium voor de categorieen zoals hierboven vermeld.
 12. Medische geschiktheid: wie zich inschrijft voor de beachrace verklaart automatisch medisch geschikt te zijn om deze mountainbikesport te beoefenen.

PARCOURS

PARKING

 • Parkeren doet u het best op de grote parking langs de Kustlaan. (rode zone)
 • Ook langs de Kustlaan kunt u vlot parkeren zonder hinder. (rode lijn)
 • In de straten van het centrum kunt u ook de wagen kwijt al zal dit wel druk zijn.
 • De zeedijk zal afgesloten worden t.h.v. de Londenstraat.

Inschrijven op www.brogo.be