Icarus Beach race 2020

De 2e  ‘ICARUS BEACHRACE’ vindt plaats op zondag 12 januari 2020

START OM 10:00 UUR

Deze beachrace voor mountainbikers en beachracers zal starten en aankomen in Zeebrugge, de MASSASTART, om 10u00, is ter hoogte van het monument aan de surfclub en de aankomst is er vlakbij. Om er voor iedereen een uitdagende dag van te maken zijn er 3 reeksen voorzien. De ervaren racers of recreanten kunnen starten in de 45 km race. Wie liever iets minder afziet kan starten in de 22,5 km race. Uiteraard voorzien we ook iets voor de jeugd, er is een kids afstand van 11 km voorzien. Kortom, er is voor iedereen iets!

PARCOURS

Er is voor editie 2020 een nieuw parcours uitgetekend. Mooie stukken langs de kust, technische passages die je op en af de zeedijk brengen, een passage over de pier in Blankenberge en mooie stukken strand in Zeebrugge…

 • Opmerking: de passage op de pier vraagt enige voorzichtigheid en wat respect voor je mede-beachriders. We rijden heen en terug op 1 strook van de pier en dat zal ervoor zorgen dat jullie hier even kunnen uitblazen. Voorbij rijden kan maar doe het met respect voor elkaar en geef een seintje.

De 3 wedstrijden starten allen aan de surfclub. Er is een ronde voorzien van 11 km met daarin enkele verharde stukken (zeedijk), een passage langs de pier, een klim/afdaling langs de Icarus surfclub en natuurlijk enkele technische zandpassages. Vanzelfsprekend leggen de deelnemers verschillende rondes af naargelang hun gekozen afstand. Deze moet je zelf controleren al controleert onze elektrische tijdsregistratie alles.

BELEVING

Wij zetten steeds in op beleving met als streefdoel: gelukkige en tevreden deelnemers. Naast een professionele tijdsregistratie en een mooi parcours voorzien wij voor onze deelnemers, samen met de Icarus Surfclub, een fantastische aankomst. Sfeer, ambiance en veel passages !

Iedere deelnemer krijgt een goodiebag en heel wat lekkers aangeboden na de finish. Red Bull zorgt voor de energy bij de aankomst.

Partners Boels en vooral 6D Sports Nutrition zorgen voor mooie kortingen op hun artikelen en een uitstekende service achter de race. Er zal een recuup zone zijn en al onze deelnemers ontvangen nog een speciale kortingscode voor hun uitstekende producten.

PROGRAMMA

Opening secretariaat: afhalen startnummers @ ICARUS SURFCLUB – Zeedijk Zeebrugge

 • Open: 8:30 uur
 • Nieuwe tijdsregistratie zorgt voor een vlotter verloop van de inschrijvingen een aanmeldingen.
 • Gesloten: 9:50 uur

REEKS 1: 45 KM / heren + dames

 • Start: 10:00 uur (massastart)

REEKS 2: 22,5 KM / heren + dames

 • Start: 10:00 uur (massastart)

REEKS 3: 11 KM / kids (tem. 14 jaar)

 • Start: 10:00 uur (massastart)

EINDE alle wedstrijden: +/- 13:30 uur

Wij voorzien een afspuitplaats voor de fietsen, direct naast de surfclub. In de surfclub zijn heel wat lekkere dingen te verkrijgen, Leon en Natasja zorgen voor al dat lekkers.

PODIUMCEREMONIE

 • Podium/Huldiging: van zodra alle top 3 renners binnen zijn en gekleed zijn.
 • Podium voor: top 3 dames en heren 45 KM, top 3 dames en heren 22,5 KM, top 3 jeugd t.e.m. 14 jaar (jongens/meisjes door elkaar)`
 • Bekers, bloemen en een aandenken voor alle podiumlaureaten.

INSCHRIJVEN

 • Online inschrijven kost je:
  • vòòr 5 januari: 15 euro (11 km), 18,5 euro (22,5 km) of 22,5 euro (45 km)
  • vanaf 6 januari: 18 euro voor de kids en 25 euro voor de 2 overige afstanden
 • Ter plaatse inschrijven op zondag 12 januari kost je 28 euro voor alle afstanden.

REGLEMENT

 1. Annulatie: indien u niet kan deelnemen wegens ziekte of blessure kunt u na het indienen van een geldig doktersattest  uw inschrijvingsbedrag terug krijgen.
 2. Aanmelden: iedere renner komt zich persoonlijk aanmelden in de surfclub. Na controle ontvangt u het stuurbord, de chip en uw goodiebag. Dit kan van 8 – 10 uur, op zondag 12 januari.
 3. Start: de start zal een massastart zjin waarbij alle renners op 1 of 2 lijnen kunnen staan. Start om 10u00 !
 4. Materiaal: de beachrace wordt gereden met mountainbikes. Geen crossfietsen of elektrische fietsen. Het stuurbord moet vooraan op de fiets, en het dragen van een fietshelm is verplicht!
 5. Fairplay: Het is verboden om zich tijdens de wedstrijd te laten voorttrekken door een andere deelnemer of om aan een gemotoriseerd voertuig te hangen. Dergelijke actie zal bestraft worden met de diskwalificatie.
 6. Fairplay: iedere vorm van onsportief gedrag kan leiden tot diskwalificatie.
 7. Fairlplay: een deelnemer die van het parcours afwijkt en/of stukken van het parcours afsnijdt, wordt gediskwalificeerd. Indien één registratie ontbreekt, kan de jury beslissen over diskwalificatie.
 8. Fairplay: Een deelnemer die pech heeft tijdens de wedstrijd, mag hulp van derden krijgen om de fiets te herstellen. Het vervangen van de fiets en het krijgen van een nieuw reservewiel, is tijdens de duur van de wedstrijd toegelaten.
 9. Orde en tucht: De renners dienen steeds de richtlijnen van de seingevers en politie te respecteren.
 10. Netheid en respect: omdat we op het mooie strand rijden vragen wij met aandrang dat iedereen zijn of haar lege gels, papiertjes of andere zaken bij zich houdt en achteraf in de daarvoor voorzien vuilbak gooit. Geen afval op de grond werpen aub.
 11. Podium: enkel podium voor de categorieen zoals hierboven vermeld.
 12. Medische geschiktheid: wie zich inschrijft voor de beachrace verklaart automatisch medisch geschikt te zijn om deze mountainbikesport te beoefenen.

PARKING

 • Parkeren doet u het best op de grote parking langs de Kustlaan. (rode zone)
 • Ook langs de Kustlaan kunt u vlot parkeren zonder hinder. (rode lijn)
 • In de straten van het centrum kunt u ook de wagen kwijt al zal dit wel druk zijn.
 • De zeedijk zal deels beschikbaar zijn om te parkeren. Wees er snel bij.